TheExplorer.no will become BusinessNorway.com from 30 March 2023.

See details
Login

Investerer i en bedre fremtid – og tjener penger på det

Nordic Impact er et privat investeringsselskap som investerer i og bygger selskaper som bruker eksponentiell teknologi for å skape positive endringer i samfunnet og miljøet.

The Explorer har tatt en prat med arbeidende styreleder Anders H. Lier i Nordic Impact om grønne investeringer, og hvordan disse kan påvirke fremtiden vår.

Anders Lier.jpg

– Hva er det viktigste som skjer innenfor grønne løsninger i din sektor akkurat nå?

– Norge har et helt unikt ansvar og mulighet for å arbeide frem gode, bærekraftige løsninger for fremtiden. Utover alt vi har fått i hendene våre gjennom funn av olje og gass, er det mange kvaliteter ved vårt samfunn som gjør oss svært godt posisjonert til dette.

– De største problemene i verden er også de største forretningsmulighetene. Vi mener at all kapital bør virke for å løse problemer for verden. Skaper du impact, skaper du også ekstraordinær avkastning. Og i det øyeblikket du får ekstraordinær avkastning, kan du resirkulere pengene tilbake i systemet – til andre gode ideer som kan gjøre verden til et bedre sted.

– Slik «impact»-investering er noe vi ønsker å gjøre mainstream. Da kan olje og gass forbli liggende i bakken, samtidig som vi skaper en ny fremtid for Norge ved å støtte gründere som har et brennende ønske om å skape en bedre verden, og som bruker eksponentiell teknologi til å skalere sine løsninger globalt.

Isbre.jpg

– Hvilken grønn løsning drømmer du om at finnes om ti år?

– Det er vanskelig å si noe om hva som skjer om ti år – med den farten alt skjer i nå, kan jo det nærmest være alt mellom himmel og jord. Selv synes jeg det er ekstra spennende med teknologi som gjør at vi kan leve lenge med høy kvalitet, som for eksempel muligheten til å skape helsyntetisk liv med skreddersydde egenskaper. Eller transformativ teknologi som lar mennesket utvikle seg i sameksistens med det digitale, via sensorer eller sammenkobling av det menneskelige sinnet til datamaskiner. Alt dette kommer til å være utrolig sentralt for oss som mennesker fremover.

Les hva Kathrine Myhre i Norway Health Tech har å si om hvordan norske helsebedrifter kan bidra til å løse fremtidens største globale utfordringer.

Fjord.jpg

– Hva er din ambisjon for «The Explorer»? Hvordan kan den bidra til økt eksport for din bedrift/norske bedrifter? 

– The Explorer ligger an til å bli en global hub der impact-investorer kan finne de globalt ledende impact tech-selskapene, som de deretter kan investere i og gjøre business med. Det er også fascinerende å se hvordan teknologien mange av disse selskapene baserer seg på kan få anvendelse på helt andre områder, på helt andre steder i verden. For eksempel kan vår kunnskap om å håndtere store mengder data fra oljebransjen veldig fort flyttes over på nye løsninger innen fornybar energi.

– Forhåpentlig kan The Explorer være mer enn bare en plattform for norske løsninger – men en plattform for de beste løsningene, uansett opphav. Folk er opptatt av å finne de beste løsningene i verden, som kan bidra til å løse problemene de sliter med der de er. Og da gjelder det for norske selskaper å lage de beste løsningene i verden, og ikke bare de beste norske løsningene.

Utforsk spennende løsninger i The Explorer – eller registrer din egen løsning i dag!